Veldrit 2e Kerstdag bij Swift in Leiden

Mooie, maar zware cross bij wielerclub Swift op de Bult in Leiden

Traditioneel is op tweede kerstdag de Zuid-Hollandse Veldrit Competitie te gast bij Swift in Leiden.

Zoals ook in dit seizoen, waar onder gunstige omstandigheden de deelnemers van deze competitie hun te veel opgedane calorieën van de 1e Kerstdag konden weg werken. De organisatie van Swift had een mooi maar pittig parkoers op de Bult uitgezet. Hierop hebben bijna zeventig deelnemers hun tanden stuk gebeten. Een strijd die door de aanwezige toeschouwers zeer werd gewaardeerd. Ze zagen dat de toppers boven kwamen drijven. Het blijkt nu al dat in de resterende drie crossen in deze competitie hard moet worden gestreden voor een mooie plek in de eindstand.

Bij de B-klassers was er één uitblinker, John Spek, kwam met ruime voorsprong als eerste over de eindstreep. De Waddinxveen’er uit de ploeg van Piet Buxus reed onlangs nog een goede uitslag in Woerden. In Leiden ging hij van start tot finish aan de leiding.

In de eerste omloop was Peter Rademaker onstuimig van start gegaan. Iets te fel want de renner uit Alphen aan de Rijn moest die bliksemstart bekopen en zag een behoorlijk aantal renners passeren. Zoals thuisrijder Mark Bennis, tweede in de uitslag. Gevolgd door de diesel Jan Gudde, die na een slecht start, eenmaal onder stoom toch naar een mooie derde plaats koerste.

Achter dit drietal deed Bennie van der Heuvel goede zaken voor het klassement, de renner uit Strijen staat nu nog maar twee punten achter op leider Franck Zandvliet, terwijl ook Sirik Deerenberg nog op de loer ligt.